Часовниковите кули в България

Koritsa7

Колко е часът?”, “По кое време?”, “Колко време изтече?”, “Колко време остава?”…това са въпроси, които задаваме многократно всеки ден, защото животът ни е неизменно свързан с понятието време… Преди близо петнайсет години, размишлявайки върху времето, неговия произход и начините за измерването му, реших да направя „моментна снимка“ на всички часовникови кули в България. След повече от 45 хиляди километра зад гърба си, стотици незабравими срещи и увлекателни разкази, датиращи от древни времена, след безброй заснети кадри и в най-затънтените кътчета на Родината ни, днес този проект е вече факт.

Да вземеш времето в ръце – така буквално, без да преувеличавам, бих нарекъл книгата, която държите в момента. Дълъг е пътят, който човекът извървява от осъзнаването на понятието време до днес, когато не бихме могли да си представим живота без часовник наоколо. Разказът започва от древността – с първите опити за отмерване на единица време с помощта на предмети и сянката, хвърляна от тях.

Проследява появата на първите слънчеви и водни часовници в Египет през XIII и XIV в. преди новата Ера. Разкрива интересни факти за отмерването на времето в древен Китай и как и защо са се появили първите часовникови кули в Европа и по нашите земи.

Издател: Бико България
Автор: Ивайло Иванов
Категория: туризъм, забележителности
Език: български
Брой страници: 272 страници, пълноцветен печат
Корица: мека
Размер: 15 x 21 x 2 см
ISBN: 978-619-90048-2-1

Цена – 26 лв 15.90 лв с включена безплатна доставка до посочен от Вас адрес!


ФОРМА ЗА ПОРЪЧКА:Разгледайте още:
Разгледайте още:

Comments are closed.